tirsdag den 31. maj 2011

Australsk vinter = Dansk sommer

Som de fleste nok er bekendt med skifter årstiderne fire gange på et år, og på den sydlige halvkugle i omvendt rækkefølge. I øjeblikket overlapper vejret i Australien med vejret i Danmark, nogenlunde da. Det betyder at vi har imellem 20-26 grader og alt lige fra skypumper og oversvømmelse, til strandvejr og solstik. Det er måske ikke så voldsomt derhjemme, men temperaturerne skulle være omkring det samme, selvom vi har vinter og I har sommer. Mens australierne hilser de koldere temperaturer velkommen og nyhedsudsendelserne begejstret raporterer om regnvejr denne uge, så er danskerne (os) begyndt at sove med to dyner om natten.
Australien er på sin vis ekstremernes land, for når det er sommer og varmt går der ild i skove og der forekommer orkaner, mens når det regner og er koldt, blive veje oversvømmet og bydele opslugt af tornadoer, som det skete i sidste uge i Perth. Heldigvis har vi været forskånet for begge dele, men regn har vi fået; og når det regner i Australien, så regner det.


Heldigvis har vi ikke haft behov for at bevæge os udenfor i regnvejret, da det meste af tiden går med at sidde på læsesal eller derhjemme. Særligt slemt er det for Cille der har været begravet i opgaver og skal til eksamen i morgen. Og når det nu regner findes der ikke noget bedre end at sidde derhjemme under dynen med en god lang opgave, der skulle have været færdig to dage forinden.

Den ihærdige studerende

Ingen kommentarer:

Send en kommentar