mandag den 21. februar 2011

Vroom...VROOOOOMM...vroom

Selv om man, som jeg, ikke er specielt optaget af biler eller har forstand på selvsamme; så kan man stadig finde fascination i størrelsen og brugbarheden af det transportmiddel bilen er. Efter længe at have måtte tage til tåls med en rugbrødsmotor som eneste fremdrift på min cykel, er jeg pludselig gået hen og blevet bilejer. Når man lever i en by som Perth, hvor den nærmeste større by er Adelaide, har man brug for en bil; det var i hvert fald vores undskyldning for at få en. Ud over at se Perth vil vi også gerne se resten af vestkysten, og det er nu blevet muligt med vores nye firehjulstrækker. Det skader så heller ikke at der er plads nok til en mindre sigøjnerfamilie i bagagerummet, sådan at jeg kan transportere mit kiteudstyr frem og tilbage.

Her ses "Krigsmaskinen", som jeg har døbt bilen

Bilen der er tale om, er en Ford Explorer fra 1998 med automatgear. Dyret var sat til 12.000kr., hvilket var over vores budget på 10.000kr. Som nævnt har vi ikke meget forstand på biler, og vi allierede os derfor med vores ven Jason, som er en bekendt af Cecilies moster. Jason kunne fortælle os efter en køretur, hvad han mente der skulle laves på bilen, og uden ham havde vi aldrig fået forhandlet bilen ned på de 8.250kr. vi endte med at give for den. STOR tak til Jason her fra.

Ford Explorer fra 1998 og halvdelen af de stolte ejere

Som det kan ses på billederne ser bilen fin og hvid ud udefra, men kigger man den lidt efter kræver den en omgang inden den kan slippes løs på vejene. De to forhjul skal skiftes, Motoren skal have et eftersyn og olien skal ligeledes skiftes. Hjulene skal på bånd og rettes til, lige som højre baglygte skal fikses. Vores lokale Aussie-ven vurderede at det ville koste os ca. 3.5000kr. for at få ovennævnte gjort, men så ville der heller ikke være nogle problemer med at tage den på længere ture op nord på. Vi håber på at booke en tid hos en respektabel mekaniker inden weekenden.

Vi holder et vågent øje med krigsmaskinen, da den har for vane at spise små blå biler som naboens

Alt i alt forventer vi at kunne få en anstændig bil for sammenlagt 12.000kr., hvilket er lidt over budget. Til gengæld får vi så en bil, som vil mere end holde prisen under vores ophold i Australien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar