tirsdag den 19. april 2011

En dag på Patersons Stadium

Når man bosætter sig i et fremmed land, bør man som minimum forsøge at blive en del af den lokale kultur. Heldigt for os, er den australske kultur særlig nem at blive inddraget i. Imellem de tidligere beskrevet BBQs i parken og dasen på stranden er vi efterhånden gået hen og blevet helt australske. Den sidste "fjer i hatten" kom her i søndags, hvor lejligheden tog til footy-kamp på det lokale stadion.

Patersons Stadium, eller Subi Oval som de lokale kaldet det

Det var langt fra vores første introduktion til australsk-fodbold - vores bofælle Jørn og jeg forsøger at følge de 6 kampe der bliver spillet hver uge. Cecilie bliver tvunget til at se med og heppe på vores favorithold, Fremantle Dockers. 
Denne søndag var det netop de lokale helte fra Fremantle, der skulle spille mod et af bundholdene fra østkysten - North Melburne Kangaroos. Der er 18 spillere fra hvert hold på banen af gangen, de sparker og "slår" en ellipseformet bold på en oval bane. Der bliver spillet fire "quarters" af 20min. og med pause strækker en kamp sig gerne over 3,5 time. 

De glade supportere

De første minutter var ikke den store oplevelse, eftersom vores hold hurtigt kom bag ud med to mål - 12 point. Jeg fik dog råbt en del instrukser efter spillerne, og snart var vi på rette kurs, trods en partisk dommer. 

45.000 så kampen live

Vi vandt - uden det store besvær - kampen med 29 point (127-98). Vi blev begge en oplevelse rigere, og jeg blev ejer af en stor oppustelig finger. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar